FAQ

En snygg logotyp kan hjälpa dig att profilera ditt företag
Din logga är ofta det första dina kunder kommer i kontakt med. Se till att den gör ett bra första intryck!

Genom att använda loggan konsekvent i alla delar av din verksamhet, t.ex. på hemsidan, visitkort, fakturor och dokument ökar du också igenkänningsfaktorn och ger ett mer professionellt intryck.

Kan man ha en logga utan att ha ett företag?
Absolut, även du som inte har något företag kan skaffa en logga. Jag har gjort många loggor till fotografer, varav en del inte haft företag. Vissa planerar att skaffa det framöver och vissa funderar ännu bara. I dagens läge behöver man heller inte skaffa ett företag för att kunna ta sig an t.ex. fotouppdrag, man kan bland annat använda sig av egenanställningsföretag. Även då fungerar det utmärkt att använda sig av en logotyp för att låta den symbolisera verksamheten och skapa igenkänning.

Bör man använda loggan på bilder? (gäller fotografer)
Det är en smaksak. Fördelen är att alla kommer att veta att just du tagit bilden när den sprids på till exempel sociala medier. Du kan också skapa extra igenkänning genom ett konsekvent användande. Nackdelen är dock att loggan kan ta fokus från din bild. Om du nu bestämmer dig för att inte använda loggan på bilder, så låt dig ändå inte hindras från att skaffa en. Det finns som nämnt ovan en mängd andra användningsområden och fördelar.

Vilka format får jag loggan i?
Du får den i:

jpeg och png för webbanvändning

png för utskrift – Passar för användning i program som inte läser mer avancerade format och när kvalitén inte är den viktigaste, t.ex. när om du använder word och själv skriver ut dokumentet.

EPS för tryck av hög kvalité

PDF för tryck av hög kvalité

Vad är en grafisk manual?
En grafisk manual är ett dokument där färger, typsnitt, olika versioner av loggan samt grafiska element har sammanställts för att underlätta för dig att ge ett enhetligt och därmed mer professionellt tryck. Detta dokument kan alltså fungera som en inramning för just din verksamhets utseende.

Kan jag beställa bara en annons eller bara ett visitkort?
Absolut. Kontakta mig och beskriv vad du önskar så återkommer jag med information.

När och hur betalar jag?
Jag fakturerar via Frilans Finans och betalningen sker som först när arbetet är klart. I samband med att du får filerna skickar jag också fakturan.

 

Har du fler frågor, vill få prisuppgifter eller lägga en beställning, kontakta mig.

kontakt