Om

SKAPARSTUDION

Skaparstudion har byggts upp sedan maj 2014, men fram till februari 2015 gått under namnet Fotograf Emelie Johansson. Jag har alltid älskat att fota. Ja, så länge jag kan minnas faktiskt. I och med det har jag också kommit i kontakt med andra fotografer. Jag har sett och hört många inspirerande fotografer som väljer att ta steget att försöka livnära sig på sitt intresse, något som kan vara både fantastiskt och väldigt klurigt. Jag såg ett behov av en push vad gäller marknadsföring och profilering hos dessa nya företagare och eftersom mitt andra stora intresse är just marknadsföring och framförallt layout och grafisk design valde jag också att ta ett stort steg. Jag valde att gå ut med ett erbjudande om hjälp med logotyper. Och det var då det rullade igång, i maj 2014. Sedan dess har jag också börjat ta emot andra beställningar av webb- och tryckmaterial, såsom hemsidor, visitkort och presentkort.

Jag vänder mig idag inte längre bara till fotografer utan även till andra branscher. Det senaste året har jag gjort logotyper till allt från fransstylister, frisörer, kaféer och massageterapeuter.

 

MIG

Att beskriva sig själv är svårt. Jag brukar börja med att jag är född och uppvuxen i Örebro. Jag brukar fortsätta med att jag har två stora intressen, fotografering och marknadsföring. Men det har ni nog redan förstått. Kanske kan jag passa på att tala om att jag gillar apelsinchoklad, stora tekoppar och att umgås med nära och kära. Utan inbördes ordning. Jag tycker om att ha mycket på gång, bara jag får mina långa och stora frukostar. Det är det värt att gå upp tidigare för. Jag är ödmjuk, driven och engagerad i det jag gör. Jag får också ofta höra att jag alltid verkar så lugn, även i situationer där jag inte nödvändigtvis känner mig så lugn. Kanske beror det på mina ordentliga frukostar?

 

HISTORIAN BAKOM

Portarna slogs upp och vi sprang ut. Vi hade tagit studenten. Året var 2010. Vilken känsla. Jag visste dock inte riktigt vad jag ville göra, vad jag ville jobba med. Eller jo, egentligen visste jag nog det. Jag brann för fotografering, bild och text. Jag hade trots det funderingar kring att utbilda mig till socionom, men kände inte tillräckligt starkt för det. Hade fått förslag om att bli lärare, men inte heller det kändes som något för mig. Jag fick syn på en jobbansökan som gällde en tjänst som platschef på ett gym och sökte. Mest för skojs skull. Det var ju spännande bara att se om man kunde få något svar. Det fick jag. Ett samtal från ägaren, dock gällde det inte arbetet som platschef, utan hon erbjöd mig jobb som gruppträningsinstruktör (det var ju en ansökan till ett gym så jag hade ju såklart tryckt på det faktum att jag tagit många olika danskurser).

Jag sa ja. Efter att vi lagt på ringde hon strax upp igen. Vårt samtal, i kombination med mitt intresse för text och bild (och bland annat en vinst i en nationell skrivtävling) hade fått henne att vilja erbjuda mig en intervju för ett annat arbete. De behövde nämligen någon som kunde hjälpa till med marknadsföringen av företaget. Jag fick jobbet och arbetade i två år, med avbrott för en säsong som skolfotograf, med att designa affischer, annonser och kampanjmaterial, uppdatera hemsidan och hjälpa till med sociala medier. Två väldigt, väldigt roliga år som fick mig att söka in på medie- och kommunikationsprogrammet på Universitetet. Jag ville lära mig ännu mer. Under studietiden passade jag också på att arbeta extra som säljare/medlemsrådgivare på gymmet. Även det ett roligt arbete som gav mig stor erfarenhet av att bemöta olika människor och deras önskemål.

 

kontaktlogotyper_2